26 April 2016

Hostel Student Be Like: Cooking

Assalamualaikum hii..

Pernah masak mcm2 jenis lauk pauk kat dalam ricecooker tak?..
Haa..saya pernah buat >_<
Maklumlah sejak dari zaman sekolah duduk hostel. Masa SPM dewan makan mcm tak buka sangat so, kena lah cari inisiatif sendiri cari makan. Apa lagi, member2 pon bawa lah ricecooker untuk masak.

Dah masuk U ni, rindu pulak nak masak2 haaha..
Masa sem 3 kot beli lah ricecooker harga dlm RM50..murah bukan dan macam2 boleh masak dalam tu. 
Ricecooker ni mcm2 boleh masak antaranya kalau masak maggi dalam tu fuhh.. sedap dia tak sama mcm rendam dlm air panas, makan pulak ramai2

Macam2 gaya makan >_< hahaha..

Timbul idea balik nak beli ricecooker bila tak balik cuti mid sem.. yelahh kedai2 semua tutup student tak ramai, nak keluar just untuk mkn tu pun bas takde.. bawa motor x pandai.. better masak sendiri kn..
Setakat ni macam2 dah masak guna ricecooker, kecuali goreng ikan ayam semua tu.. kang tak masak hahaha ikan bilis boleh lah..
nak buat kek pun boleh sebenarnya tpi tak pernah try lagi lah..
Hari tu member buatkan tomyam.. fuhh sedap giler

 

Makan dengan nasi panas2 pulak..rasa macam kat rumah.. Tapi yg selalu saya masak dan paling senang nak masak Spagetti

Paling best masa ramadhan nanti.. nak sahur tak kan nak keluar juga. Masak je kat bilik senang..*tu pun kalau bangun >_<

K lah.. tu je nak share hari ni.. ada masa saya nak try buat kek pulak guna ricecooker. Nantikan ye..
Sekian.

4 ulasan :

zety berkata...

tetiba nak cari maggie masak dala rice cooker jugak..heheh

• Ain Cho'in • berkata...

Hehe! Masa study pernah terfikir nak buat cenggini dgn roomate..Last-last tak jadi plan tu, sebab apa tak hingattt..Huhuhu..

Ann berkata...

@zety
haha.. boleh try lepas ni :)

Abe nick berkata...

ermm rajin masak
klau nik bwak alat memasak tapi buat perhiasan ha3

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix