14 April 2016

Hiking:Pine Tree Trail,Fraser Hill

Assalamualaikum wbt..hii

9/04/16 sabtu yg lepas for da first time nya aku pgi join member gi hiking.. Aku ni bkn nya kaki hiking tpi member dah ajak tgh midsem break pulak bkn nya bwt apa pn kt kolej.. Yalahh rumah jauh kt sabah so mereput la kt kolej..
 
Tak pernah2 hiking tetiba pgi naik bukit yg tgi2 hahha >_< gila x pancit.. pgi pulak ikut geng2 kaki hiking..Cuak jga klu2 menyusahkan diorang nti..
Tpi Alhamdulillah.. selamat naik n turun 8 jam lebih tnpa perlu mnyusahkan sesapa haha.. 

Puncak (gmbar sparuh sbb muka penat >_<)
Hasil main basikal turun naik bukit kn s.alam ptg2 xla pancit naik bukit huhuu..
Yang paling bestnya.. ada pulak sekor kwn kita ni smbut bfday kat puncak bukit tu..haha untung laa..

10.04.1994 happy bfday Awakk(biarpon kw x baca blog aku)

Sebenarnya dah smbut kat level dgn bdk2 lain nak bwt surprise kononnya tpi lain pulak yg jadi..apa la nasib.. k tu lain topic

 Nice jga tempat ni.. sejukkk.. mcm kt kundasang jln dia pn lbih kurang sama mcm naik roller coster haha.. 
 
   
1448 meter       







Kedua yg best dpt spend time dgn diorang2 nie..(sbnrnya slalu je sama2)
Supporters susah senang sama2.. thnks jga budak bju merah tu ajak ktorg..


K.. part ni pling x best sbb tinggi.. x suka..naik tu ok lgi, bila dah nak turun hm..
tpi bila dah lepas.. mcm seronok jga hahha.. >_<



Thanks to abg2 sado yg guide ktorang dri naik bukit,panjat batu,naik trun tangga,meniti kt btg2 pokok.. u all da best!! 

 


Dan.. Alhamdulillah sampai smula k garisan penamat(mcm lari pulak) dgn hausnya sbb khabisan air msa nak turun..

ada beza tak muka sblum naik n selepas??


lastly... Selfie time! 
Sekian...

0 ulasan :

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix