14 Mei 2014

Muslim women, Snap and Upload??


Assalamualaikum wbt..Hii..
Tadi buka Fb da tbaca 1 status yang agak menarik dari kak Nor Adibah Rozain(Pemenang Da'e musim pertama) yang berkaitan tentang wanita purdah dan upload dalam laman-laman sesawang.


Apa yg cuba di sampaikan ialah tidak salah untuk(wanita berpurdah mahupun tidak berpurdah) memuat naik gambar di laman sesawang tetapi jika dengan niat untuk menunjuk-nunjuk sebaiknya tidak perlu.
Lebih-lebih lagi sekarang ni seperti menjadi 'trend' mengunakan Profile picture berpurdah dan apa yang masih terlihat di hias secantik-cantiknya.Apa yang sa maksudkan ialah Mata. Mengunakan contect lense,eyeliner dsb agar mata kelihatan menyerlah.
Maafkan saya jika apa yang saya perkatakan menyinggung sesetengah pihak, tetapi saya hanya menyuarakan pendapat.

BTW, sa sangat menghormati wanita yang berpurdah malahan sa merasa sangat rendah diri di hadapan sahabat-sahabat yang berpurdah.kenapa??.. golongan ini menpunyai kekuatan yang sangat luar biasa
(bukan semua wanita berani berpurdah). bagaimana pula dengan bagi kita yang belum menutup aurat dengan sempurna??.. Tepuk dada,tanyalah iman.. InsyaAllah..

*untuk menerbitkan entry ini memerlukan sa berfikir(perlukah sa post entry ini) kerana sa juga masih banyak kelemahan dan ilmu yang cetek.Tetapi untuk renungan kita wanita islam, Bismillahirahmanirahim... (klik Terbitkan)

0 ulasan :

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix