17 Mei 2013

Thanks SahabatQ ;)

Assalamualaikum w.b.t
Sebelum brtolak pigi kk sempat lagi buat entry..hehe,kali nie aQ mok cita psal hang out hary tu ngan smua  kwn2 yg Q syangi.. tpi sedihnya 2 urg jak yg dtg,ndak pa lha mgkin durang busy kot,lgipun ramai yg sudah mula sklh fom6..
Nie lh 2 org kwnQ yg comel2 belaka..hehe
Dang n Fozet

Thank fren..sudi jenjalan sma aQ,ntah bila lgi ada msa jln2 sma kmu..lpas nie msti masing2 busy ngan urusan sndiri..hurmm




16 Mei 2013

Running Man statistics

Assalamualaikum w.b.t












14 Mei 2013

Tutorial:Scroll Box untuk Bloglist

Assalamualaikum w.b.t
Sebenarnya aQ buat tutorial nie utk dri sendiri jak sbb aQ nie slalu lupa camna mau wat balik,hehe.. tpi klu ada newbie2 yg xtaw macamna buat Scroll box utk bloglist blehlha mempelajarinya..hehe
Contohnya bgini:


  1. Log in > Template > edit html
  2. Cari tajuk bloglist cthnya : 'Blogger Ohsem'
    Klik untuk tumbesaran
    3. ctrl+F cari kod nie :
    <div class='widget-content'>
    4. kalau sudah jumpa gantikan kod tadi dengan kod nie:
    <div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>
    5. Dah siap.Review dulu kalau menjadi Save.. ^_^

Download:Running Man ep145

Assalamualaikum w.b.t



Download 
Streaming:
Dailymotion
Part 1 | Part 2 |  Part 3 | Part 4 | Part 5
Videoweed
FULL
VK and other streaming links
FULL

Low Quality
FULL

11 Mei 2013

Kisah Penglipur lara politikus

(Untuk Pendokong BN, PAS, PKR, MCA, MIC dan DAP)
 Bismillahirahmanirahim..
 
Aku amat menyukai PAS
tapi aku tidak membenci BN
aku menghargai MCA dan MIC
tetapi aku ingin berkenalan dengan PKR
mari duduk semeja DAP
kerana di dalamnya
semua ada orang - punya jiwa, punya hati
pasti sekali punya keinginan dan kemahuan
idealogi dan perhitungan yang keliru
susah, senang, suka, duka,
kita satu negara
terlalu kerdil untuk membenci
dari merah bunga yang kita belai
kelopak raya dari perdu yang satu
kita bajai sekian lama
negara sekangkang kera
baru melangkah usia sekitar 55
ada pelbagai ragam manusia di dalamnya
Kalau BN sebagai kepala
PAS jadi mulut yang berbicara
MCA dan MIC dua tangan yang setia
Mari, rangkul bahu PKR dan DAP
jadikan rakan berbicara
cermat menghitung tindakan
singkirkan sifat sang kancil yang cerdik
tapi suka menipu,
juga kutu, siput babi,ular, lintah, pacat, lipan,
lalat, burung tiung dan burung murai,
malah monyet dan katak
dalam kisah panglipur lara
kerana kali ini kita bukan lagi
bercerita pada kanak-kanak
kerana pendengarnya
semuanya sudah dewasa
 
mari benamkan sengketa dan dosa lama
hukum pada yang tidak amanah
sejarah bukan malam yang gelap
kerana hari sudah lama siang
rakyat jelata sudah lama berjaga
memalu gendang setia sesama
dengarlah kisah penglipur lara
versi baru zaman baru
sama-sama kita mendengar
jangan dulu sangsi sesama
tak mengapa kalau cerita lebah
menyengat tapi manis madunya
teladan kisah nabi-nabi
kisah raja hilang kuasa
kepada BN, PAS, PKR, DAP, MCA dan MIC
kami ada dimana-mana
mungkin salah satu di dalamnya
berjiran, sebelah rumah,sekerja
di kampung dan kota
jangan kerana kalian yang gila
kami pula yang bersengketa
 
Apapun terima kasih sekali lagi pada lebah
walau menyengat tapi tak pernah lupa
tinggalkan manis madunya.
 
 

Asa
Koleksi Puisi
09 Mei 2013
Kredit:https://www.facebook.com/amirsabriahmad
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sleep with my mom?

Assalamualaikum w.b.t


Bersykurlah kepada yg masih punya ibu ...

10 Mei 2013

Harimau ber anakkan Babi


Assalamualaikum w.b.t
Seekor harimau betina ini kehilangan anaknya kerana pra-matang.Tidak lama selepas itu harimau betina ini menjadi tertekan dan kesihatannya merosot di mana kemudiaannya disahkan menghidap kemurungan yang kronik

Oleh kerana spesis ini agak terancam,pelbagai usaha dilakukan Zoologist untuk mengembalikan kesihatannya.Akhirnya cara yang diputuskan adalah membalut anak babi dengan kain bercorak harimau.

Usaha trsebut tidak sia-sia kerana harimau betina ini kembali pulih dan menyayangi anak babi tersebut sama seperti anaknya sendiri .

Haiwan juga punya perasaan sayangkan anak mereka.Manusia?
persoalannya disini,bagaimana pula dengan perasaan ibu babi..hehehe
Sumber:Facebook


6 Mei 2013

SEGMEN REVIEW PERCUMA

Assalamualaikum w.b.t

Klik banner untuk join !!
 

Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2013

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni keluar sdah keputusan PISMP yang sebenar so,sapa2 yg mw semak klik sini >Tekan<
 
Tahniah kepada sapa2 yg dapat
Assalamualaikum... ^_^

5 Mei 2013

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A

Assalamualaikum w.b.t

Klik banner untuk join!!
Followers terkini:238

3 Mei 2013

Semakkan temuduga IPG lepasan spm 2012

Assalamualaikum w.b.t
Tadi tym buka Fb yg 1 lagi(amboi byk fb)huhuu, ada yg post pasal semakan temuduga IPG..boleh dsemak malam nie suda.. So,sapa2 mau semak klik nie> Semakan temuduga


Tapi, beberapa minit yang lepas,aQ try buka balik..aik!! 

404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

jadi rajin2 jenguk2 laman kpm atau disini Aplikasi permohonan Program permohonan perguruan
aQ sempat cek tadi..n keputusannya.. Cenggg.. aQ x dapat..So,kwn2,rakan2, n sahabat2 yg dapat tu.. Tahniah!!!
Kepada yg x sempat cek malam nie tunggu lah smpai 6/05/2013..
Assalam...

mega giveaway : santai banyak banyak by EM

Assalamualaikum w.b.t

Klik banner untuk join!!


Kena taG:SiniSiniSini

 

2 Mei 2013

Segmen Bloglist by WanMuna

Assalamualaikum w.b.t


Hadiah

Barangan Hello Kitty @ DIY Box checkered / cartoon @ Dress @ Baju
beserta Bloglist dan review
 
Klik banner untuk join!!



Segmen : Review my blog, please

Assalamualaikum w.b.t

Klik banner untuk join!!

Saya suka berblog dan sangat suka mencari rakan di laman2 sosial
lebih2 lagi blog ^_^
 

Anak kedua Dalam family

Assalamualaikum w.b.t
Siapa ANAK KE-2 dalam family meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!
aQ pon anak kedua jgak.. so,mari brkenalan ngan 'Anak kedua'..hehe

ANAK MANJA EMAK ?
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^


ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia
kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah
jawabnya, boleh dipujuk tapi
selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.

Wallahualam..
 
Sapa baik hati,ringan jari,jom klik sini> Sini
 

1 Mei 2013

Segmen : Saya Blogger Tegar

Assalamualaikum w.b.t

Jom join..Klik banner diatas ^_^

Tarikh tamat : 29 Mei 2013 *akan berubah 
Kena taG:Sini  | Sini | Sini | Sini

Simple Segmen by Sally Samsaiman

Assalamualaikum w.b.t

 jom join !!klik banner diatas
bermula 29th April 2013 - 13th May 2013 (11.59pm)

April-May Giveaway By Simplesyara

Assalamualaikum w.b.t

 Klik banner untuk join ^_^
Celcom 

Tarikh mula 28 April 2013 *pukul 1 petang*
Tarikh habis 28 Mei 2013 *pukul 1 petang*
Tarikh umum pemenang 30 Mei 2013

Simple Giveaway By Nina dan Hani

Assalamualaikum w.b.t


Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani & Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Klik Sini ---> Tolong Jujur LINK 1 ---> LINK 2
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*
  7. Like page INI dan like INI jugak!

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

Third Giveaway From Miss Spectacles

Assalamualaikum w.b.t

Klik  banner untuk join..

 Blog miss spectacles:Follower ke 883
Blog Cik Anis:Follower ke 767


Ina Meow mew pages:Likers ke 324
Serbamakneka online pages: likers ke 197

 | HADIAH & CARA PEMBAHAGIANNYA |
#PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.

- Verns dusty pink shoe : 1 Pemenang
(size 7)
- Butterfly Shawl : 1 Pemenang
- Novel : 2 Pemenang
 (novel baru & preloved)

Tamat : 17 Mei 2013
 kena taG:Nurul 
                          Wan Nur Ain
 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix