1 Jun 2013

Penceroboh!!

Assalamualaikum w.b.t
lama ndak update blog,bkan sbb busy tpi teda bb tuk on9..hehe..Alhamdulillah ada roomate yg bek hati bgi aQ pinjam dya punya bb..Thanks Erika..(mcmlh dya baca blog aQ)..
skrg nie dah hampir 2 minggu aQ d Kolej Matrikulasi Labuan(KML)..mggu orentasi pun dah lma habis.. skrg nie cuti pulak..so agak ramai jga yg pulang, even yg dri Sarawak pun ad yg pulang kpangkuan kluarga trcinta..jauh tu..
Btw, nak cite sal d kml nie..ber pon bru sminggu lebih@ hampir 2 mggu dsini byak sua prkara yg brlaku..Alhamdulillah khidupan d asrama nie mmg bkn prkara yg asing lgi bgi aq cause, dri form 1 tggl asrma so, teda masalah tuk aQ myesuai kn dri dlm khidupan brasrama..
ada 1 mlm nie..tym tu aQ sndirian dbilik melayan cite korea smpai jam 1 pgi.. roomate smua stay dbilik kwn2 dorang.. aQ pon slalunya stay d blik c samsa..tpi mlm tu aQ mcm malas mw merantau ke blik org.. sndiri jaklh dblik..
so, kira2 jam 1 pgi lebih gitu aQ dgr ada org mnjerit,mengis n bunyi kaca pecah dri tgkt 1.. jdi aQ pon kluarlh.. first thing yg ada dlm kepala otak Q tym tu 'histeria'.. dlm hati Q, 'sapa lgi yg kena histeria smpai pecah kaca sgala lgi ni'..besa lh masa d sklh mnengah dulu..kes histeria,rasuk,jin n yg swaktu dgnnya nie jdi perkra biasa sda..even kwan2 Q tym sklh ada yg bgitu..
tym aQ kluar tu.. aQ da nmpak 2 org bjalan trgesa2 d koridor org smbil nangis2.. pastu aQ masuk lh balik.. smbg tguk cite korea hehe..
Then aQ dgr lg bunyi org mnagis..aQ pon dgn jiwa yg ingin tahu nie kluar lgi.. 2 org yg tadi mcm ambil brg dorang dri blik tu.. apa yg aQ pikir yalah mgkin dorg mw pegi hospital sbb luka kena kaca yg pecah tu..aQ pon masuk lh balik bilik smbg lgi tguk cerita..
bbrapa minit slepas tu ada bunyi siren lama sgt.. jdi aQ pikir ada latihan kebakaran kali hehe.. than fello pon buatlh announcement.. "perhatian kepada penghuni blok A, sila masuk ke blik masing2 n simpan smua brg brharga krana ada ganguan..(penceroboh).."lbih kurg lh bgitu announcemnny.. tym tu brulh aQ tw rpanya pncuri yg pecahkn tgkap tu.. jdi chingu 2 org tu pun trkejut n dorang jerit smbil nangis..kesian dorg..
Even sua lama tgl d asrma lum prnah lgi ada kes org luar pecah masuk asrma nie..siap pecahkn tgkap lagi, nie lh first tym maybe..hehe
jdi mlm tu memandang kn aQ sorang2 jak dblik..tkut juga, blank pon ada jg smpai aQ ndak tw mw wt apa.. tido ndak berani berpon mata mgantuk sda..tym tu aQ brharap btul cpt2 lh siang.. alhamdulillah aQ ada dgr suara org(pak guard,fello@polis x pasti) dblakang bilik ndak lh tkut sgt..jdi kira2 jam 3 bgitu aQ pon tido..hahaha
k lah itu jak coretan Q pada hari ini..mudah-mudhn kjadian nie x brulang lgi dkml nie..aminn
mggu dpan bru mula kuliah.. subjek first matematik..sbjk favourite Q.. ya Allah permudahkn lha segala urusan kmi..aminn
Doakan aQ slalu..hehe
Assalamualaikum..

JAUH PERJALANAN LUAS PEMANDANGAN

2 ulasan :

Nao Mei berkata...

Perkara cam tu yang cik akak takutkan dulu...waktu tu cik akak asrama juga..seram sejuk kan


Amyma Omar berkata...

lain kali berhati2 tau.. huhu

jom join ga nie dik,bnyak hadiah tau,duit rya pun ada..huuhu

http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix