3 April 2013

Result SPM Oii~

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..result spm 2012 sudh pon brlalu.. n result yg aq dpt xdak lha truk sggt.. i JUST got 3A..but nevermind, spm bukan segala-galanya.. biar pon aq agak kecewa tpi sedarilah,inilah yg telah aq usahakan slama 2 tahun.. pmr dpt 6A,blajr 3 thun..spm dpt 3A,blajr 2 thun..berbaloi lha kot..hahaha lawaklha sangat..
My dad pon nmpak cam puas aty jak ma result q..mgkin dya mmahami juak dsaat aq ada mghadapi ppriksaan besar,adiq UPSR,abg thun2 akhir di U, mcm2 yg mnimpa kmi skeluarga.. ujian paling besar buat kami bila khilangan someone that very important to our family,Mama..I miss her so much...

ok.. bila result sPm sua kluar..haty pon sua puas bgi sapa2 nak nangis,dah nangis puas2...bgi yg nak ketawa ngan result Spm,dah ketawa puas2..n inilha prmulaan bgi khidupan yang lebih mencabar...soaln paling first sbelum nombor 0,sebelum huruf A (paling pertama lah maksudnya) ialah
Aku nak sambung mana lepas ni??
 x kira resut cemerlang mahupun yg kurang cemerlang..soalan nie akan terus berputar-putar dikepala..bgi yg mmperoleh keputusan cemerlang dia akan menghadapi masalah terlalu banyak pilihan,pilihan keluarga,impian n yg sama waktu dengannya, bgi yang kurang cemerlang dia akan menghadapi masalah institusi mana yang akan mengambilnya, swasta?kerajaan? n yang paling teruk apabila ke tingkatan 6 pon tidak layak..alamatnya bagi orang yg bijak walaupun result KURANG CEMERLANG,dia tidak akan berputus asa samada dengan membuat rayuan kemana2 jak..atau pon mencari pekerjaan..bagi yang kurang bijak..dia akan mnjadi kutu jalanan,kutu kampung,kutu rumah bikis susah mak bapa, jadi ketua kutu..jgn jadi kutu rambut sudahlah...
Aq plak?? Aq rasanya ndak mw jadi kutu,ndak jgak mw pening2 kan kepala mw pegi mana.. i just want to stay at home tggu temuduga maktab..klu dtakdirkan x dpilih,form 6 lha jawabnya..hahaha, klu aq sambung form 6, nda sua d skul agama..huhuu sad, rindu sangat skul 2..SMK Agama tun Juhar(smas)..mgkin d SMK bukit garam jak..lgipon adiQ skul situ..
oklah poppet..poppet,..mengantuk sudah..bha etu shaja lha utk hari ini..Assalamualaikum..



0 ulasan :

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix